Panas sepanjang Minggu










antara yg menarik minggu ini ..

http://www.savefile.com/files/1321036
http://www.savefile.com/files/1321042
http://www.savefile.com/files/1321130
http://www.savefile.com/files/1322880
http://www.savefile.com/files/1324763

more pic http://www.savefile.com/files/1324844

more video http://www.savefile.com/projects/808586859

new side mirror – http://sabul2u.ning.com

apakah yg paling panas bulan ini ..??

1 – anak pontianak+Zarina An Julie+bogel+Artis Remaja

2 – Faizal Tahir+8tv+Superman+Lupa dunia

3- Mahkamah+Video Linggam+konspirasi

4 –  Pilihanraya+SPR+Propaganda

5 – Rumah+Tumpangan+Sabul+3gp+

TQ. For supporting Sabul


148 Comments

  1. sabul juga said,

    January 19, 2008 at 11:20 am

    sabul panas spjg mlm ..

  2. rizkrul said,

    January 19, 2008 at 3:11 pm

    Sabul memang thebest. I love Sabulllllllllllllllllllllllllll

  3. arryyana^^^^^ said,

    January 19, 2008 at 3:24 pm

    yer yer yer SABUL HEBAT…….HEBAT memaparkan kejelekan dan keluchahan ..gamba2 dan video2..yg menjijikkan dan menggiurkan..untuk santapan kita semua..HIDUP SABUL!!!!!……

  4. jaguh said,

    January 19, 2008 at 3:53 pm

    gambar tak nampak la bro…. kosong je… yang lain ok, cuma gambar panas sepanjang mlm je…

  5. January 19, 2008 at 5:32 pm

    makin lama makin berkualiti la sabul hehehehehe

  6. xpax said,

    January 19, 2008 at 10:11 pm

    xnampak le pictuce tu semua.. mcm mana mau tgk arr??? explain le sket mcmana mau tgk…

  7. shila said,

    January 20, 2008 at 12:34 am

    xpax ,xtract r.x kan x tau pulak.hehehehe..nak tnya sabul.dari mana dia dapat ek gmbar tu.

  8. ayu said,

    January 20, 2008 at 12:37 am

    nak tengok video paling power abad ni tak?klik kat nama ayu tu.:)goooooood

  9. kak timah said,

    January 20, 2008 at 12:39 am

    nak belajar buat skill yang power.lagi power dari video kat sini.

  10. zatul said,

    January 20, 2008 at 12:42 am

    sape kat sini nak buat website macam sabul buat ni?ramai sikit yang dapat tengok.dari cepat tersebar.hehehhee.nak kenal yang you all semua boleh.call i

  11. raxel said,

    January 20, 2008 at 1:47 am

    kalau boleh nak 3gp mat saleh senang nak download mauk dlm hp.

  12. raxel said,

    January 20, 2008 at 1:49 am

    sabul2u.ning tu camner nak save ade cara lain tak?

  13. zatul said,

    January 20, 2008 at 2:28 am

    raxel, install real player version baru.free je download.nanti u boleh download video tu.

  14. air banyak said,

    January 20, 2008 at 3:09 am

    Zatul,
    Real Player Version bpa?

  15. January 20, 2008 at 4:30 am

    enjoy daily sexy babes wallpaper here http://babeswallpaperz.blogspot.com/

  16. nathal said,

    January 20, 2008 at 5:19 am

    tua-tua makin menjadi..pula orng tua ni…hidup sabul….
    come and see to my blog too..

    http://piggyboy.wordpress.com

  17. nama saya ialah said,

    January 20, 2008 at 6:40 am

    NATHAL, KAU NI KELING KE

  18. nama saya ialah said,

    January 20, 2008 at 6:41 am

    ANYWAY, BLOG KAU BAGUS LAH.. NAK PICTURE DOWNLOAD TERUS.. NO NEED TO VIEW

  19. ijam said,

    January 20, 2008 at 6:57 am

    syabas… teruskan usaha anda…
    yg janda2 tu;… kalau gersang…
    main sendiri la yee..

  20. yana said,

    January 20, 2008 at 7:30 am

    sapa la si TUA ganyut niii..muka dier mcm mamak yg jual sop ekor ah…..posing giler seh siap kuarkan lidah!!!!………………….ish ish ish

  21. carl_zalfran said,

    January 20, 2008 at 8:18 am

    mne video pontianak tu ekk..
    body mampat tul..
    kalau ler dpt..huhuhu

  22. Z said,

    January 20, 2008 at 9:24 am

    ayu, ko buat lawak ke?

  23. nathal said,

    January 20, 2008 at 9:27 am

    To SAid…
    kacukan india ada lah..bukan keling tulen…he..he..nati la..sa…improve balik ah said..

  24. jaguh said,

    January 20, 2008 at 9:34 am

    alo bro n sis sume… amacam nak tgk gmbar 2….huwaaa…….

  25. akujahat said,

    January 20, 2008 at 12:35 pm

    gamba per?
    tgk video dah ler…

  26. jaguh said,

    January 20, 2008 at 1:53 pm

    taksyok la bro….

  27. yana said,

    January 20, 2008 at 1:58 pm

    ni semer fomfuan maner ek..thailand ker..melayu ker..indon ker……damm daring ah….ble tahan ker si TUA ni layan semer..tak pancit ker!! hehheheehehhe

  28. wakaka said,

    January 20, 2008 at 4:53 pm

    WAKAKA.. Hidup SABUL
    WAKAKA.. Hidup SABUL
    WAKAKA.. Hidup SABUL
    WAKAKA.. Hidup SABUL
    WAKAKA.. Hidup SABUL
    WAKAKA.. Hidup SABUL
    WAKAKA.. Hidup SABUL
    WAKAKA.. Hidup SABUL

  29. husin said,

    January 20, 2008 at 6:12 pm

    ida nerina punya takde ke? macam beeest jek…

  30. tnb said,

    January 21, 2008 at 12:32 am

    idup sabul……
    layan atas je yana oiiii………
    thanks 4 all……..

  31. anak atas umur said,

    January 21, 2008 at 3:17 am

    aku penah tgk pic mamat tua kutuk tu sbelom ni.. tak silap dia tu pilot.. slalu fly international.. tu yang ada pompuan simpanan kat tiap2 negara tuh.. (rasanya la…)

  32. husin said,

    January 21, 2008 at 4:56 am

    woi aku nak carik ida nerina feat fauzi nawawi arr. ada tak??!! sabul mesti aderrr

  33. January 21, 2008 at 7:49 am

    ader ke feat ida nerina ngan si fozi tu alamak padan muka depa.

  34. January 21, 2008 at 7:50 am

    yang paling panassssssssss adalah anakkkkkk pontianakkkkkkkkkkkk memaaaaaannnnnngggggg panasssssssss sioooolllll

  35. piggyboy said,

    January 21, 2008 at 9:20 am

    muka pelakon anak pontianak mcm muka maria ozawa la..tapi masih ok dia punya barang mungkin

  36. puteri umno said,

    January 21, 2008 at 9:49 am

    0134333377

  37. shah said,

    January 21, 2008 at 1:16 pm

    halo semua…. saper nk kenal… email shah… castello4134@yahoo.com ym pun ok……….. idup sabul

  38. adrryyana>>>>>> said,

    January 21, 2008 at 2:45 pm

    TUA TUA ponTUA lah..janji dia power!!!! cian fomfuan2 tuh……grenty basah kuyup!!!!!!!!! nak glamer..entam jer laa..janji duit masuk!!!! ish ish ish:))

  39. PIGGYBOY said,

    January 21, 2008 at 2:58 pm

    tua-tua keladi makin tua makin menjadi…kuat minum tongkat ali kot..atau dorang pakai gambir..

  40. Pak Hassan Kedai Kopi said,

    January 21, 2008 at 6:05 pm

    Gile ko pakai gambir….sampai melecet pun pompuan tu tak rasa syok….sebab kebas….tapi pada yg tak reti pakai la….kalo pandai guna gambir ni….1 jam tak pancut lagi…

  41. man_talk08 said,

    January 22, 2008 at 12:23 am

    hah!! kan saya dah ckp…
    korNG Pasti enjoy ngan sabul…
    huhuhu…sape sokong sabul???ANGKAT TANGAN?
    hahahaha..
    e-mel saya jika nk 3gp yg terbaru..
    tak kan semue nak letak sini k0t…hehehe
    man_talk08@yahoo.com

  42. yana>>>>>>>>>> said,

    January 22, 2008 at 2:05 am

    wah…bang man kiter jadik2 jadik ek………….siap dgn video baru…….ish ish ish…nak kena nih….

  43. man_talk08 said,

    January 22, 2008 at 4:40 am

    aik??
    yana..
    kang u dtg k.L aku tnggu ko..
    hehehe..ade hadiah syggg…
    shhhh!!!jgn bgtau org k..
    hehehehe

  44. air banyak said,

    January 22, 2008 at 4:49 am

    Yana,
    bagi la email kat
    boleh kongsi cerita…….

  45. air banyak said,

    January 22, 2008 at 4:50 am

    Email sy
    syambest79@yahoo.com.my

  46. January 22, 2008 at 6:07 am

    mari2………..

  47. yana>>>>> said,

    January 22, 2008 at 6:50 am

    adek student…..per yg mari2,,..meh2 sini ………:))

  48. shah said,

    January 22, 2008 at 7:14 am

    yanaa… add aku…… ader keje sikit ngan ko

  49. XxArmyxX said,

    January 22, 2008 at 7:15 am

    Ade x Gurl Dari Utara?? meh layan2!!

  50. yana>>>>> said,

    January 22, 2008 at 7:16 am

    nak kasi yana keja apo shah????……kalau posing2 mcm anak PONTIANAK sowy ah..ta ble………me tak lawa…manyak BULU kat kaki…….ehhehehehheheh!!!!!sowyyy shahhhhhh!!!

  51. mr_marc0 said,

    January 22, 2008 at 9:09 am

    aku dgr yg anak pontianak tue ada videonya..upload ar sabul..baru sabul skit

  52. MRTAKIDUMsupport anak pontianak said,

    January 22, 2008 at 10:12 am

    kau orang semua kat sini macham sial lah!! asek nak hentam anak pontianak!! banyak bagus ker korang ni semua????? sendiri perangai mcm shaitan….!! aku tahu lah kau orang cemburu kan tak dpt anak pontianak sebab itu kau orang hemtam dia cukup cukup!!!! ini lah MELAYU!!! mcm sial asek nak hentam orang!!! ada yang buat lebeh dasyat kenapa kau orang tak exposed?!! DOSA besar tau aniaya orang!!!

  53. ustazSETIM said,

    January 22, 2008 at 10:27 am

    da kenapa budak sekor nih melalak tak tentu pasal salah makan jamu ker?????

  54. ZAcK said,

    January 22, 2008 at 10:55 am

    sedap ah sedap ah sedap… bagus bagus.. kuarkan segala cita.. biar org tau… ni la orang melayu kita..

  55. imasex said,

    January 22, 2008 at 11:44 am

    dah melalut si Takidum niii….dia bodyguard anak pontianak ker atau sugardaddy si pontianak?? marah betul

  56. akujahat said,

    January 22, 2008 at 3:56 pm

    ntah laa takidum nih…suka ati org laa….len kali jgn wat maksiat..kalau xnak org kutuk…

  57. Pak Hassan Kedai Kopi said,

    January 22, 2008 at 5:36 pm

    kome usoh ler layan takadium tu…dengor kabornyer dia memang ader sedarah sedaging sepusat sepusin ngan zarina anak pontianak tu…..dengor kabornyer pak sedara belah mak menakan angkat dia…..anak pontianak ni punyer sugar daddy….itu yg dia marah benor tu…..

  58. naza said,

    January 22, 2008 at 6:54 pm

    anak pontianak tu apsal tak kena gam yek! faizal yg bukak baju tu kena gam plak? pelik 10x……

  59. yana>>>>> said,

    January 23, 2008 at 12:58 am

    Jom Pak Hasan…ikot yana mamam roty chanai dgn kopi O panas……kita borak2…..citer2 pasal planet….lagi bagui…bohsan ah..asek yg samer jekkkk..jommmmmmm

  60. tarabas said,

    January 23, 2008 at 2:18 am

    peace

  61. Abg mia said,

    January 23, 2008 at 4:41 am

    Ntah….Aku kan abg?Xmarah2 pn?

  62. sniper said,

    January 23, 2008 at 6:09 am

    layan sampai puas…

    http://www.perigiduit.com/?ref=beastmaster

  63. Z said,

    January 23, 2008 at 6:18 am

    ada yg pertahan n ada yg kutuk rapat si pontianak tu…da apa2 ka?

  64. TAKIDUM said,

    January 23, 2008 at 6:31 am

    ko apsal Z????kepo ker per??ko pon nak si pontianak ker? atau ko memang jantan sial jeles tak dpt pontianak?

  65. Z said,

    January 23, 2008 at 7:03 am

    oo so mmg ko ada dpt la, tu yg ko pertahan dia? hehe.and group hok so lg tu jeles sbb tk dpt?ko duo2 dpt angin jer.hehehehe

  66. January 23, 2008 at 3:09 pm

    “Laporan PERCUMA Membongkar
    Rahsia Kekayaan Yang Disimpan
    Rapi Oleh Orang Kaya… Dan
    Mereka Tidak Mahu Anda Tahu!”

    Jangan berlengah, anda boleh download PERCUMA sekarang

    http://www.IncomeAutomatik2U.com

  67. Ayu said,

    January 23, 2008 at 3:47 pm

    ye ke bleh kaya? ….

  68. ahba said,

    January 23, 2008 at 4:58 pm

    lubang puki diluar berbulu….ambil pelir tolong jolokan……sedap sungguh melayang blue…..sampai lupa minum dan makan

  69. ahba said,

    January 23, 2008 at 5:02 pm

    kambing biri biri dari tanah jawa…pelir ku berdiri pitmu ketawa

  70. ahba said,

    January 23, 2008 at 5:20 pm

    kalu bawak lori lalu tempat sunyi…..pelirku menari pitmu menyanyi

  71. Mr Cool said,

    January 23, 2008 at 8:18 pm

    Takidum ko nie dah mcm anjing peliharaan pontianak plak.. biasala kalu anjing peliharaan mesti backing tuan dia kan kan kan,, ha ha ha… pontianak kasi ko makan ape ha??? entah2 nasi kangkang nie…… auwwwww auwwww jerit takidum seekor anjing suruhan ha ha ha ha…

  72. man_talk08 said,

    January 24, 2008 at 4:46 am

    alooooppppppp…
    huhu..bertambah panas kite kan yana???
    owh yana????
    ko kat ne ni syg???
    cpatla balik syg…
    i dh x tahan ni..hehehehe

  73. January 24, 2008 at 7:03 am

    budak takidum niee pulak yg panas tah apa hal dgn mamat niee

  74. January 24, 2008 at 7:03 am

    entah2 dia nak berlakon kut

  75. addrryyana>>>>> said,

    January 24, 2008 at 10:36 am

    tak habis2 citer anak pontianak>>>>>>>>asal lah da keluar charut mencharut maki hamun ni…….hemm……mmm……mmm…,

  76. XXXtakidum said,

    January 24, 2008 at 1:49 pm

    elo yana! kau jangan nak tunjuk alim pat sini la baruah!! aku nak maki ker mencharut ker aku punya pasal lah sial!! kau lah pelachur 1st class di sabul! entah entah jantan jantan sial di sini dah bergilir gilir main puki kau yg da busuk!!hanyir macham ikan busuk!! hahahhahahahahhhaha!!!! ngata orang pandai sendiri macham sial!! pukimak punyer perempuan!!! YANA SIAL!!!

  77. kaplawotakk said,

    January 24, 2008 at 4:39 pm

    ckp org sial……
    pdhl ko tuh sdri yg sial…
    ala…. aku rase org dah dpt teka dah sape takidum nih…..
    ni musti si mia sundal bolong nyamar nih….
    takidum konon~~~~
    hehehe

  78. chang_kong78 said,

    January 24, 2008 at 4:56 pm

    HUHUHU!!! Kalo la TAKIDUM asshole tu mmg anak pontianak, maknenye mmg kaki sabul gak la…. tapi aku rasa TAKIDUM ni mak bapak tak ajaq… ntah2 mak bapak die pon lebey kuran anak pontianak. Tu yg terasa sgt orang mengata kt anak pontianak tuh….

  79. ariffz said,

    January 24, 2008 at 6:28 pm

    mana2 awek nak aku angkut, email or ym aku ariffz_86@yahoo.com

  80. BudakcelikIT said,

    January 25, 2008 at 2:49 am

    biase la dasar ank pontianak mmg gitu…asal kuar je terpekik n melolong….ikot mak dier la….

    hahahhaha
    aku rase pon bende same gak la….PukidOm nih si mia…muke da la xlawa bai..mcm mane jadi pelakon aku pon xtau…mesti ader bagi “bende” nih…tu yg dpt jadi pelakon tuh.!!!!korg imagine la….

  81. man_talk08 said,

    January 25, 2008 at 4:20 am

    uik..hmmm
    dah makin ramai laaa
    best per…hahahaha
    gurl are welcome…add me at ym
    man_talk08@yahoo.com
    huhu..

  82. January 25, 2008 at 7:59 am

    allright geng, sudah ler tu jgn nak gado2 bukan nyer dapat aper pun. yang penting sabul ok kalau dia tak ader payah gak nak layan…benda2 camni.kan lebih elok we all berkerjasama memantapkan lagi blog ini kalau susah sangat kita buat pilihanraya kecil….camner geng..siapa yang betul siapa yg salah dalam keadaan ini.

  83. mat said,

    January 25, 2008 at 11:31 am

    sokong je fermando

  84. badigol said,

    January 25, 2008 at 5:17 pm

    mak aihh … umpama katak jadian ngan puteri kayangan !!

  85. akujahat said,

    January 25, 2008 at 7:36 pm

    wah nak mengundi…saper nak ambik calon banje makan laa weiii…hahaha

  86. ANAK KELING said,

    January 25, 2008 at 7:53 pm

    HAPUSKAN KELING!! BUNUH KELING!! KELING JAHANAM!! KELING PUNDEK POCHE PARIA. HINDRAF HINDU PUNDEK
    .
    JANGAN MARAH, SAYA PUN KELING..INILA KEBEBASAN BERSUARA

  87. poketrecc said,

    January 26, 2008 at 3:12 am

    layan….layan….
    http://www.perigiduit.com/?ref=poketrecc

  88. jack said,

    January 26, 2008 at 10:03 am

    jawab takidum..jawap…..
    best la dgr ko defend diri sndiri.
    biasalaaa dh takde fakta nak defend ko.
    mncarut jer jalan terakhir.
    tp syok gak layan komen org yg tgh marah2 nie.
    boleh senyum sndiri.
    ape lg……
    takidum…jawap

  89. kote besar said,

    January 26, 2008 at 1:03 pm

    video nasha aziz x der kerrrrrrrrrrr/

  90. uptrend said,

    January 26, 2008 at 10:11 pm

    Assalamualaikum semua. Saya Uptrend (nama samaran). Saya ada sediakan buku (e-book) dialog antara orang Islam dan Kristian. Tajuknya “Mencari Kebenaran” menceritakan sesungguhnya Islam adalah agama yang benar. Siapa yang berminat masuklah ke laman web http://bukuagama.notlong.com/
    .
    Saya berikan secara percuma sahaja untuk didownload.
    Dah lama saya cari e-book dialog yang ni.. sekarang baru jumpa

  91. princemasrul said,

    January 27, 2008 at 2:45 am

    jom kita layan website ni…leh dpt pendapatan sampingan…
    http://www.perigiduit.com/?ref=princemasrul

  92. taiko said,

    January 27, 2008 at 6:00 am

    ko mmg beshhhh… bnyk dosa ko, haha

  93. tahi_idung said,

    January 27, 2008 at 6:55 am

    KISAH panas tentang penyebaran gambar porno dan aksi ghairah pelokon utama “Anak Pontianak”, Zarina An Juli arahan Suhaimi Baba amat memualkan. Ia sebuah drama bersiri ketagori seram yang diputarkan oleh TV3.

    Agak sukar untuk dikatakan gambar-gambar itu telah disuperimpose, bila melihat aksi depan kamera yang mengasyikkan. Walaupun Zarina menafikan pembabitan dan menuduh gambar itu superimpose, ini tidak bermakna isu ini telah selesai.

    Melalui enjin Yahoo, pelbagai laman menyiarkan gambar-gambar tidak senonoh anak kacukan Melayu-Iran ini dengan mudah diperolehi.

    Norhisyam Abu Bakar dalam komentarnya di mSTAR, melahirkan rasa kurang percaya bahawa gambar-gambar itu superimpose. Ia bukan superimpose, tulisnya.

    Untuk mencipta superimpose, katanya bukanlah kerja mudah. Kalau satu keping boleh lagi tetapi kalau sudah tujuh keping dari jarak dekat, konsisten dari segi lighting, bayang dan posing, sudah tentulah sukar untuk dikatakan superimpose.

    Gejala merudumnya moral anak-anak Melayu beragama Islam kian merunsingkan. Selain dari trend bohsia-bohjan, mat rempit, mat gian, kaki betina, kaki tonggang arak, rompak mencuri, culik, zina dan sebagainya; kini satu trend dahsyat mulai melekat bangsa yang dikatakan lemah-lembut ini.

    Sebelum kes Zarina An Juli ini, sudah ada artis realiti tv swasta yang terjerat dengan gambar bogel (kononnya super impose katanya). Pihak stesen tv mohon dia berhenti daripada rancangan tv tetapi entah bagaimana nasibnya agak baik.

    Selepas berhenti, dia glamour terus dapat kerja menjadi dejay di sebuah syarikat radio swasta.

    Dulu, kalau kita masih ingat, pelakon muda Jazlina Hasyim antara yang ditangkap mabuk di sebuah kelab malam, The Zouk, Ampang terlepas setelah campur tangan pihak atasan. Isu teknikal dijadikan alasan membebaskan mereka.

    Hasilnya, ketagihan artis-artis muda yang gila glamour, menjadikan kelab-kelab malam sebagai surga mereka kian sukar dibendung.

    Apa yang menimpa pelakon Anak Pontianak ini, jelas mempamerkan tabiatnya yang gemar ke kelab malam, malah ada yang mendakwa terlalu sosial dan kaki pil khayal.

    Jika ini benar, ia amat menyedihkan.

    Telah menjadi trend kini, mereka yang mengejar glamour dan publisiti makin berani mencipta retorik yang tidak senonoh. Semata-mata mahu dijulang namanya. Diingati dan dipahati oleh peminat mereka.

    Masih panas dibahaskan, kisah mantan anggota kumpulan nasyid yang “tergelincir rel” kerana memburu glamour dari resipi Barat yang hodoh.

    Faizal Tahir yang diumpil bakatnya dari Program One In A Million mempamerkan aksi-aksi melampau dengan membuka baju dalam Rockin Birthday Concert anjuran TV8 hingga mencetuskan kontroversi.

    Jika diperhatikan, sudah menjadi satu trend semasa, beberapa artis baru atau yang masih baru mencari tapak untuk popular, mengambil langkah berani sama ada secara sengaja atau tidak menjatuhkan diri mereka dalam kontroversi yang melacurkan maruah diri.

    Budaya clubbing, bersuka-ria di kelab malam hingga mabuk yang sudahpun sebati menjadi budaya remaja di Barat, kini artis-artis kita meniru jejaki mereka bagi menepati dunia artis yang glamour dan bercampur-baur.

    Inilah yang terjadi. Semakin banyak kes ditemui bagaimana anak-anak remaja kian hilang pegangan agama mereka semata-mata mengejar secebis glamour picisan.

    Apa yang menarik, kian kuat Islam Hadhari dimuntahkan kepada rakyat, makin menjadi-jadi gejala sosial remaja, kadar jenayah yang menakutkan, selain isu-isu teruk dan hodoh terus menguasai tempat pertama keruntuhan moral bangsa Melayu.

    Walaupun Islam Hadhari diumpan, namun sikap kerajaan yang double standard terhadap pesalah seumpama ini telah memberi impak buruk kepada Islam.

    Jelas, Islam Hadhari ala Perdana Menteri tidak membantu apa-apa untuk memulihkan kesedaran dan membaiki mutu akhlaq ummat Islam di negara ini.

    Pernah, Pengerusi Majlis Fatwa Kebangsaan, Dr Ismail Ibrahim ketika isu tangkapan The Zouk menulis dalam ruangan beliau di Mingguan Malaysia bertajuk “Kehidupan malam KL dan UK” yang meluahkan perasaannya darihal keadaan moraliti di Malaysia.

    Dr. Ismail telah membangkitkan isu ini dalam muzakarah mufti-mufti seluruh negara dan majlis muzakarah tersebut telah mengeluarkan kenyataan:

    “Penguatkuasaan berteraskan amar makruf dan nahi mungkar perlu diteruskan kerana ia dituntut bagi mempertahankan kewibawaan rakyat dan imej negara. Apabila kita pilih kerajaan, kita beri kuasa kepadanya untuk mempertahankan nilai moral rakyat kerana kerosakan moral membawa bencana kepada negara.“ — (Berita Harian)

    “Kerajaan perlu bertegas dalam soal membenteras kemungkaran dan tidak menjadikan “kesalahan teknik” dalam satu dua insiden pihak berkuasa agama sebagai asas menolak undang-undang bagi menjaga moral rakyat. Mufti-mufti berharap kerajaan akan mempertahankan konsep membuat kebaikan dan mencegah kemungkaran seiring dengan usaha membanteras rasuah, peyelwengan kuasa, penyalahgunaan dadah dan sebagainya.” — (Utusan Malaysia)

    Ini bermakna kerajaan Hadhari sepatutnya berkewajiban menolak sama sekali memorandum yang dikemukakan oleh pihak-pihak yang menuntut agar “moral policing” ini dibatalkan atas asas menganggu dan mengekang kebebasan individu.

    Kita amat bimbang, trend yang berlaku pada hari ini sebahagian dari rancangan musuh Islam untuk menghancurkan agama Allah yang suci ini dengan memperkenalkan isu-isu hak asasi dan seumpamanya.

    Dan sudah pasti, Islam Hadhari yang kurang jelas itu tidak upaya menangkisnya seperti yang terjadi sekarang. Anak kecil tidak selamat. Anak remaja juga tidak selamat. Mereka adalah harta ibu bapa. Rosak mereka maka hancurkan bangsa dan agama!

    Bagaimana agaknya jika Faizal Tahir mendabik dada membuka baju di khalayak itu hak asasinya? Apa pula pula Zarina berhujah, aksi-aksi lucah dan gambar bogel itu juga hak asasinya sebagai manusia?

  94. ash said,

    January 27, 2008 at 9:29 am

    tahniah sabul kerana berjaya menarik perhatian byk pihak.

  95. xxxTAKIDUM said,

    January 27, 2008 at 10:33 am

    oi taik idung!! kalo nak bersyarah bukan di sini..sempat jugak ko ek nenguk perempuan bogel kat sabul!!!

    leterjer lah kat surat kabar!! ko menyelit amek kesempatan berleter sama nenguk perempuan bogel di sini!! appa punya orang!! ckp pasal agama.ckp pasal hadhari!!! yekk alahh!! besarko punyer taik idung!! ko sameer la!! kong ma likong!! sepusat sepusing!!

    ko pong nak join sekaki ker ngan jantan sial pat sini??! ah!!!marah2..tapi mata terbeliak nenguk orang main!!! paler otak lu taik!! besar LU punyer TAIK!! pantat LU!!!!

  96. uptrend said,

    January 27, 2008 at 10:35 am

    Assalamualaikum semua. Saya Uptrend (nama samaran). Saya ada sediakan buku (e-book) dialog antara orang Islam dan Kristian. Tajuknya

    1) Mencari Kebenaran ( Dialog seorang Islam dengan seorang kristian)
    2) SIRI DIALOG BERSAMA PADERI – BENARKAH NABI ISA DISALIB
    3) Combat Kit Dalam Bahasa Melayu (e-book)

    Siapa yang berminat masuklah ke laman web http://bukuagama.notlong.com/
    .
    Saya berikan secara percuma sahaja untuk didownload.
    Dah lama saya cari e-book dialog yang ni.. sekarang baru jumpa

  97. ntah pape said,

    January 27, 2008 at 11:14 am

    biasa la tu,ada yg sokong ada yg bangkang,dunia oh dunia,hehe,bila nak update neh…

  98. uptrend said,

    January 27, 2008 at 1:37 pm

    Assalamualaikum semua. Saya Uptrend (nama samaran). Saya ada sediakan buku (e-book) dialog antara orang Islam dan Kristian. Tajuknya

    1) Mencari Kebenaran ( Dialog seorang Islam dengan seorang kristian)
    2) SIRI DIALOG BERSAMA PADERI – BENARKAH NABI ISA DISALIB
    3) Combat Kit Dalam Bahasa Melayu (e-book)

    Siapa yang berminat masuklah ke laman web http://bukuagama.notlong.com/
    .
    Saya berikan secara percuma sahaja untuk didownload.
    Dah lama saya cari e-book dialog yang ni.. sekarang baru jumpa

  99. January 27, 2008 at 7:51 pm

    Nak burit pontianak? Klik pada nama saya “Burit Pontianak” sekarang!

    Pasti menggegarkan konek2 ! Ahhhhh!! SEdappp!!

  100. uptrend said,

    January 27, 2008 at 8:33 pm

    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN

    MASUK SINI:
    http://bukuagama.notlong.com/

  101. air banyak said,

    January 27, 2008 at 11:44 pm

    apa ni burit pontianak
    xleh d/load pun

  102. man_talk08 said,

    January 28, 2008 at 3:28 am

    adoi!!!ntah pa pe ntah la korang semua nih..
    hmm..aku nak cari gurl ni…
    sape gurl yg nak kenal..
    add aku..
    man_talk@yahoo.com.
    kite chat ym k..
    byeeee…

  103. ZAcK said,

    January 28, 2008 at 4:45 am

    017 257 0187 – farhana.. laki yg akan angkat phone nie, nama bond.. dier simpan farhana nie utk tempahan.. barang baik beb!

  104. princemasrul said,

    January 28, 2008 at 5:55 am

    jom layari website ni…
    ada gak faedahnyer…
    http://www.perigiduit.com/?ref=princemasrul

  105. uptrend said,

    January 28, 2008 at 7:42 am

    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN

    MASUK SINI:
    http://bukuagama.notlong.com/

  106. semut said,

    January 28, 2008 at 8:09 am

    sabul mmg gila hahaha

  107. XXXtakidum said,

    January 28, 2008 at 8:23 am

    elo semut!! diam ah ko!! aku pijay hang kang!!! kuar taik baru tau!!! LANCHAU LAU!!!

  108. Wahaha said,

    January 28, 2008 at 8:29 am

    hahahahaha… aku cuma mampu gelak guling2 jek~~ ROFL!! Sejak si mia ni masuk sabul , pastu bg komen mmg kelakar habis! mcm anjing yg kene ikat menyalak.. pastu org lain main2 kan dia.. Hahahaha.. tp apa2 pun komen korang mmg best pasal si mia nih.. sampai semput aku ketawa.. hahahhahaha… aku ingat nak buat ruangan khas laa utk si Mia nih.. letak picture dia kat mana2 site.. biar dia komen kat sana plak… aku pun boleh dpt untung pasal minah konfem akan asyik masuk nye… boleh buat duit.. Wahahahaha…

  109. nategilos said,

    January 28, 2008 at 12:12 pm

    STANBUL: Perdana Menteri Turki, Recep Tayyip Erdogan berkata semalam, beliau mahu larangan memakai tudung di universiti dihapuskan secepat mungkin walaupun ditentang hebat golongan sekular.

    Agensi berita Anatolia melaporkan, Erdogan mahu isu berkenaan diselesaikan secepat mungkin melalui arahan parlimen.

    “Masanya sudah sampai untuk mengakhiri masalah ini,” kata Erdogan dalam satu pertemuan dengan Parti Keadilan dan Pembangunan (AKP) pimpinannya, di Istanbul, semalam.

    Parti AKP mencapai persetujuan peringkat awal dengan parti pembangkang Khamis lalu untuk meminda perlembagaan bagi menghapuskan larangan berkenaan, walaupun dikritik hebat badan kehakiman dan ahli akademik di negara itu.

    Parti AKP yang dibentuk selepas pengharaman Parti Islam, sejak sekian lama mahu larangan memakai tudung di universiti dihapuskan kerana mendakwa peraturan itu melanggar kebebasan dan hak untuk pendidikan.

    Kumpulan sekular termasuk tentera, badan kehakiman dan ahli akademik kanan, melihat tudung kepala sebagai simbol penentangan terhadap sistem sekular di Turki.

    Mereka mendakwa kelonggaran yang diberikan akan meningkatkan tekanan sosial terhadap wanita untuk menutup aurat.

    Erdogan bagaimanapun menafikan tuduhan bahawa AKP mahu menghapuskan sistem sekular.

    “Bagaimana anda boleh katakan bahawa mereka yang memakai tudung tidak sekular. Kita mempunyai masyarakat di mana mereka yang bertudung dan tidak bertudung mempertahankan negara demokratik dan sekular,” katanya. – AFP

  110. gilosclan said,

    January 28, 2008 at 12:14 pm

    ‘Oral Seks’ & Hukumnya

    Oleh : Zaharuddin Abd Rahman

    Soalan

    Ustaz, apakah hukum ‘oral sex’ ? atau dalam kata lainnya seks menggunakan mulut iaitu dengan menghisap atau menjilat kemaluan isteri atau mengulum kemaluan suami. Bagaimana pula jika ia dilakukan oleh pasangan kekasih yang belum berkahwin, adakah ia zina? Jika tertelan air mani suami pula ustaz, bagaimana ye?..Terima kasih atas jawapan ustaz.

    – Anak Empat –

    Sudah Kahwin Baru Patut Baca Bab Ini

    Jawapan

    Allah s.w.t menciptakan tubuh manusia dengan fungsi masing-masing. Justeru Islam melarang dari mendatangi isteri dari ‘duburnya’ dan juga semasa haid atau nifas, kesemua pengharaman ini mempunyai dalil dan nas yang khusus. Namun isu ‘oral seks’ tidak mempunyai dalil khusus yang melarang, ini menyebabkan berlakunya perbezaan pendapat di kalangan ulama Islam.

    Ulama sepakat bahawa jika sekadar menyentuh atau menggosok kemaluan suami dan isteri tanpa ‘oral seks’, adalah dibenarkan menurut para ulama Islam kerana ia tergolong dalam bentuk aktiviti menaikkan syahwat antara suami isteri yang diharuskan.

    Berkenaan isu oral seks, ulama terbahagi kepada dua kumpulan :-

    Yang mengharuskan :

    Dr Syeikh Yusof Al-Qaradawi (rujuk http://www.islamonline.net) berfatwa harus untuk mencium kemaluan isteri atau suami dengan syarat tidak menghisap atau menelan apa jua ceceair yang keluar darinya. Menelan atau menghisap sebegini adalah MAKRUH disisi Islam kerana ia salah satu bentuk perlakuan zalim (meletakkan sesuatu tidak pada tempatnya) dan melampaui batas dalam hubungan seksual.

    Apa yang pasti diharamkan menurut beliau adalah ‘anal sex’ atau seks melalui lubang dubur, kerana terdapat nas yang jelas mengharamkannya, adapun ‘oral seks’ tiada sebarang nas jelas dari Al-Quran dan hadis yang melarangnya.

    Pandangan ‘harus’ atau boleh dilakukan ini dikongsi oleh Mufti Mesir, Syeikh Dr Ali Al-Jumaah dan juga Dr. Sabri `Abdul Ra’ouf (Prof Fiqh di Univ Al-Azhar) apabila mereka menegaskan, tindakan ini harus selagi mana ianya benar-benar dirasakan perlu bagi menghadirkan kepuasan kepada pasangan suami dan isteri, terutamanya jika ia dapat menghindarkan pasangan ini dari ketidakpuasan yang boleh membawa mereka ke lembah zina kelak.

    Perbincangan ringkas

    Namun begitu, saya kira kesemua mereka yang mengharuskan termasuk Syeikh Yusof Al-Qaradawi tidak pula menghuraikan satu isu yang mungkin boleh dipanjangkan perbahasannya, iaitu bab kenajisan air mazi dan air mani.

    Justeru, saya mengira fatwa beliau mungkin boleh digunakan jika dalam keadaan tiada sebarang ceceair dikeluarkan semasa aktivti oral sex ini dilakukan. Namun keadaan ini dikira sukar berlaku kerana bagi seseorang yang normal, nafsu yang meningkat pastinya akan mengeluarkan cecair pelincir iaitu mazi.

    Air mani lelaki dan wanita dianggap najis menurut mazhab Hanafi dan Maliki. Mazhab Syafie dan Hanbali pula mengganggapnya suci.

    Namun semua ulama bersetuju air mazi adalah najis. Hasilnya, majoriti pandangan ulama yang menyatakan menelan dan hisap termasuk cecair mazi ini adalah haram atau makruh berat. Beberapa ulama kontemporari menegaskan perlu membasuh dengan segera jika terkena mazi tadi.

    Mazi ibarat najis lain yang dianggap kotor dalam Islam, justeru haram memakan tahi, meminum air kencing dan termasuk juga air mazi ini. Bukan sekadar haram memakan najis malah ulama empat mazhab juga memfatwakan haram menjual najis (kecuali diketika wujudnya teknologi untuk menggunakannya sebagai baja), apatah lagi untuk menjilat, hisap dan menelannya. Sudah tentulah ia lebih lagi diharamkan.

    Selain itu, menurut undang-undang Malaysia juga ia adalah satu perara yang tidak normal, khusus buat orang yang agak luar biasa nafsunya.

    “Oral seks” juga tergolong dalam kategori perlakuan seks luar tabie, ia adalah salah menurut Seksyen 377B Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman sebat dan 20 tahun penjara.

    Justeru, mana-mana pasangan kekasih yang melakukan perkara ini, boleh dilaporkan dan diambil tindakan oleh undang-undang Malaysia. Dari sudut undang-uhdang Islam, ia dikira berdosa besar dan bolehlah dijadikan sebat dan 20 tahun penjara tadi sebagai peruntukan ta’zir di dalam Islam bagi mereka yang sabit bersalah.

    Ulama Yang Mengharamkan

    Kebanyakan ulama Saudi mengharamkan perbuatan ini, ini dapat dilihat dari fatwa-fatwa berikut [1] :-

    Mufti Saudi Arabia bahagian Selatan, Asy-Syaikh Al`Allamah Ahmad bin Yahya An-Najmi menjawab sebagai berikut,

    “Adapun hisapan isteri terhadap kemaluan suaminya (oral sex), maka ini adalah haram, tidak dibolehkan. Ini Kerana ia (kemaluan suami) dapat memancarkan mani, mazi dan lain-lain. Kalau memancar, maka akan keluar darinya air mazi yang ia najis menurut kesepakatan (ulama’). Apabila (air mazi itu) masuk ke dalam mulutnya lalu ke perutnya maka boleh jadi akan menyebabkan penyakit baginya.

    Melalui pandangan ini, kita dapat melihat satu point yang penting, iaitu sejauh mana tindakan ini boleh memberikan kesan buruk kepada kesihatan pasangan. Menurut pembacaan saya, ulama yang membolehkan perilaku ini juga bersetuju untuk mengganggapnya haram jika dapat dipastikan dan dibuktikan dari sudut saintifik, ia boleh membawa bakteria dan menyebabkan penyakit yang serius.

    Saya teringat pakar sakit puan, Dr Ismail Thambi pernah menyatakan bahawa bakteria yang berada di mulut adalah sangat banyak berbanding di kemaluan, justeru beliau menyatakan tindakan ‘oral sex’ dibimbangi boleh membawa penyakit kemaluan disebabkan bahagian mulut pasangan yang mempunyai banyak bakteria dan kuman.

    Selain itu, seorang lagi ilmuan Islam iaitu Syeikh Nasiruddin Albani berkata :-

    “Ini adalah perbuatan sebahagian binatang, seperti anjing. Dan kita mempunyai dasar umum bahawa di dalam banyak hadits, Ar-Rasul melarang untuk tasyabbuh (menyerupai) haiwan-haiwan, seperti larangan beliau turun (sujud) seperti turunnya unta, dan menoleh seperti tolehan serigala dan mematuk seperti patukan burung gagak. Dan telah dimaklumi pula bahawa Nabi Shallallahu `alahi wa sallam telah melarang untuk tasyabbuh (menyerupai) dengan orang kafir, maka diambil juga daripada makna larangan tersebut pelarangan tasyabbuh dengan haiwan-haiwan-sebagai penguat yang telah lalu, apalagi haiwan yang telah diketahui keburukan tabiatnya. Maka sewajarnya seorang muslim – dan keadaannya seperti ini – merasa tinggi untuk menyerupai haiwan-haiwan”

    Namun, pendapat peribadi saya mendapati pandangan dan dalil yang digunapakai oleh Syeikh Albani ini adalah tidak begitu kukuh, namun saya tidak berhasrat untuk membincangkannya dengan panjang lebar di ruang ini.

    Tindakan men‘generalize’ semua jenis persamaan (tasyyabbuh) sebagai haram secara total juga boleh didebatkan kesohihannya. Demikian juga menyamakannya dengan perilaku binatang, benarkah binatang melakukan ‘oral seks’?, jika sekadar menjilat mungkin ye, namun menghisap kemaluan si jantan? Adakah binatang yang melakukannya?. Saya tidak pasti. Bagaimana pula binatang ada juga yang mencium dan memeluk pasangannya. Adakah mencium dan memeluk juga diharamkan kerana menyerupai binatang.? Sudah tentu tidak.

    KESIMPULAN

    Melalui perbincangan dan pendedahan ringkas di atas, jelas kepada kita perbezaan dua kumpulan ulama ini. Dari hasil penelitian terhadap pendapat mereka bolehlah saya rumuskan bahawa :-

    1) Elok dijauhi aktiviti ini dan menghadkan kepada perilaku seks yang lebih sihat bersama pasangan. Ini bagi menjauhi perklara khilaf.

    2) Harus bagi suami isteri untuk mencumbu kemaluan pasangan mereka dengan syarat tidak menghisap, jilat dan menelan apa jua cecair. Ia juga dituntut untuk membersihkan mulut dan kemaluan mereka sebelum melakukan aktiviti ini sebaik mungkin bagai meninimakan kemungkinan penyakit. Namun ia makruh yang cenderung kepada haram (makruh tahrimi) jika perbuatan ini sengaja untuk meniru-meniru perbuatan aksi seks melampau golongan bukan Islam dan juga binatang.

    3) Haram hukumnya menelan mazi dan mani pasangan kerana Islam mengharamkan umatnya dari melakukan perkara kotor sebegini, sama juga seperti diharamkan menjual najis (kecuali baja yang akan diproses melalui dengan bahagian kimia)

    4) Hukumnya menjadi harus berdasarkan keringanan khusus yang diberi oleh Islam atau disebut ‘rukhshah’ kepada pasangan yang amat perlukannya bagi mengelakkan ketidakpuasan dan membawa masalah besar rumah tangga atau lebih dahsyat lagi, zina secara rambang diluar rumah.

    5) Hukum melakukannya bersama pasangan kekasih atau mana-mana pasangan sebelum nikah yang sah adalah haram, dosa besar dan boleh didakwa dengan hukuman 20 tahun penajara di Malaysia. Namun ia tidak dianggap berzina dalam erti kata dan takrif zina yang disebut di dalam kitab-kitab Fiqh Islam. Ia hanya dianggap sebagai muqaddimah zina atau perdahuluan zina. Dalam kaedah fiqh Islam, “Apa-apa yang membawa kepada haram, hukumnya adalah haram jua”

    Sebagai akhirnya, selain dari membincangkan soal hukum, kita mesti jelas bahawa hukum Islam sentiasa ingin melahirkan keutuhan rumah tangga dan masyarakat. Kita mesti sedar dan berfikir samada tindakan oral seks ini benar-benar membawa sesuatu yang berharga buat keharmonian rumahtangga kita, dan apa pula kesannya kepada nafsu diri. Adakah ia semakin mampu dikawal atau semakin buas sebenarnya.

    Kita bimbang, tindakan ini boleh membawa kepada keinginan nafsu yang semakin membara dan tidak terkawal sehingga membhayakan diri dan masyaarakat di sekeliling kita disebabkan nafsu buas dan luar biasa yang sentiasa dilayan ini. Laynlah nafsu secara berpada-pada agar tidak ditawan olehnya kelak Fikirkan…

    Sekian

    Zaharuddin Abd Rahman

    http://www.zaharuddin.net/

    19 Muharram 1429 H

    28 Januari 2008

    [1] http://soaljawab.wordpress.com/2008/01/21/haram-oral-sex/

    Comments
    Written by zul on 2008-01-28 17:54:14ustz ape hukumnya meminum sengaja / tidak air susu isteri???
    samada sampai kenyang atau tidak???

    UZAR : TIADA MASALAH
    Written by SEDONDON on 2008-01-28 17:55:14aisha….soalan camni tanya la kat forum lain..kita bincang ilmiah mengenai isu diatas ok..please fokus dan jgn buat website ni jd xtentu hala perbincangannya..
    Written by izuddin on 2008-01-28 17:55:52assalamualaikum,

    Setahu saya Dr Ismail Thambi adalah pakar sakit tuan, bukan pakar sakit puan.

    wassalam

    uzar : oh ye ke..dua-dua dia pakar kot.
    Written by aisha on 2008-01-28 13:09:51Salam ustaz..
    Saya ingin meminta pandangan ustaz, bagaimana hendak menerangkan konsep dakwah terhadap sahabat yang tidak memahami ;kebelakangan ini, saya kurang memberi perhatian dengan sahabat-sahabat saya kerana sibuk menjalani aktiviti-aktiviti luar sehinggakan mereka terkilan dengan saya. Apa yang saya patut lakukan bagi mengembalikan persahabatan kami seperti dahulu? Dan satu lagi persoalan saya, bagaimanakah membahagikan masa dengan efektif antara dakwah dan menuntut ilmu?

    Write Comment
    Pelawat Guest
    Nama:
    BBCode: Web AddressEmail AddressLoad Image from WebBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
    Comment:

    Powered by AkoComment 2.0!
    [ Back ]

  111. uptrendo said,

    January 28, 2008 at 1:26 pm

    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN

    MASUK SINI:
    http://bukuagama.notlong.com/

    AWAS!! ADA YANG DAH MELENTING DI SITU
    AWAS!! ADA YANG DAH MELENTING DI SITU
    AWAS!! ADA YANG DAH MELENTING DI SITU
    AWAS!! ADA YANG DAH MELENTING DI SITU

    EBOOK LAIN AKAN DIPOST PADA MASA AKAN DATANG
    EBOOK LAIN AKAN DIPOST PADA MASA AKAN DATANG
    EBOOK LAIN AKAN DIPOST PADA MASA AKAN DATANG

  112. farizzet said,

    January 28, 2008 at 3:43 pm

    takpe cukup la kutuk orang. layan aje apa yg dah ada. semua orang happy kan kan kan??? ko hepi amik gamba aku pon hepi layan gambar…

  113. uptrend said,

    January 28, 2008 at 4:51 pm

    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN
    DAPATKAN E-BOOK DIALOG ANTARA ISLAM & KRISTIAN

    MASUK SINI:
    http://bukuagama.notlong.com/

    AWAS!! ADA YANG DAH MELENTING DI SITU
    AWAS!! ADA YANG DAH MELENTING DI SITU
    AWAS!! ADA YANG DAH MELENTING DI SITU
    AWAS!! ADA YANG DAH MELENTING DI SITU

    EBOOK LAIN AKAN DIPOST PADA MASA AKAN DATANG
    EBOOK LAIN AKAN DIPOST PADA MASA AKAN DATANG
    EBOOK LAIN AKAN DIPOST PADA MASA AKAN DATANG

  114. SphinX said,

    January 28, 2008 at 5:48 pm

    I nk gurl,bini org,janda yg snggap..i tringin nk lyn best..0199650512

  115. grww said,

    January 28, 2008 at 6:16 pm

    wetfewfewfewf erew

  116. grww said,

    January 28, 2008 at 6:20 pm

    AKU ADA GAMBAR PANAS PUNYA.. MELAYU YANG BIKIN
    AKU ADA GAMBAR PANAS PUNYA.. MELAYU YANG BIKIN
    AKU ADA GAMBAR PANAS PUNYA.. MELAYU YANG BIKIN
    AKU ADA GAMBAR PANAS PUNYA.. MELAYU YANG BIKIN
    AKU ADA GAMBAR PANAS PUNYA.. MELAYU YANG BIKIN
    AKU ADA GAMBAR PANAS PUNYA.. MELAYU YANG BIKIN
    AKU ADA GAMBAR PANAS PUNYA.. MELAYU YANG BIKIN
    AKU ADA GAMBAR PANAS PUNYA.. MELAYU YANG BIKIN

    SINI GENG:
    http://melayuhebat.notlong.com/

  117. January 29, 2008 at 4:36 am

    ustaz dah masuk blog niee ..ok gak sekurang kurang nyer ader yg boleh mengingatkan kita supaya dekat dengan Allah.

  118. yana36c said,

    January 29, 2008 at 1:24 pm

    sapa ada video wan nor azlin?..pls fward kat yana….dari dulu nak nenguk tak dpt2..ish ish ish……masa citer wan nor azlin…guwe sedang sekola kanak2:)))

  119. scapula said,

    January 30, 2008 at 2:24 pm

    sape ada video baik bagi kt aku email kt scapula_85@yahoo.com.my

  120. scapula said,

    January 30, 2008 at 2:41 pm

    yana2 send video kt kite ye ape2 la tau pls…. bz skang nk stdy n keje so x da masa sgt nk download la.

  121. yana36c said,

    January 30, 2008 at 2:55 pm

    wokeiiii! scapula! nanti kiter sent kat awak video…eh! awak ni pompuan ker lelaki???

  122. Kering KOntang said,

    January 30, 2008 at 5:00 pm

    yana..send kat saya sekali..emell hithitanddie@gmail.com
    tq yana..luv u so much
    ahahhaa..

  123. yana36c said,

    January 31, 2008 at 2:14 am

    aik!! si kering kontang nihhh…….ko ingat kiter ni produksi video ker?? hehheeehehehhh!!…yana pong dpt dari member2 di kl beb!..nanti ek..kalau ader yg baru2.yana sent kat u ek keringkontang!! wokeii!! adioss!!!

  124. Bau-bau Kentut said,

    January 31, 2008 at 3:11 am

    DUNIA, DUNIA, SEMUANYA DUNIAAA BELAKA…

  125. yana36c said,

    January 31, 2008 at 3:18 am

    alalallala si Kentut nih..kalau tak kat DUNIA..tak kan nak kat lain PLANET plak!! per jer…..

  126. milah said,

    January 31, 2008 at 2:58 pm

    call me now if you want phone sex partner 012-2931361

  127. poyo said,

    February 1, 2008 at 4:59 am

    sabul dah kena block tm-nuts

  128. yana36c said,

    February 1, 2008 at 11:59 am

    tm_nuts tuh aper ek

  129. husin said,

    February 1, 2008 at 4:56 pm

    dah kena block lah polak sabul ni… kire dah takde kepuasan lagi lah ni??
    sib baik pintu blkg ada bukak..tp macam susah nk update jek//

  130. 3gpvid said,

    February 2, 2008 at 3:57 pm

    Gadis yang tak kisah kalau kita ringan-ringankan tangan http://www.3gpvid.info/download.php?file=cb68771a22e5edcfba73e29bd511b830

  131. mr_marco said,

    February 3, 2008 at 3:44 am

    february punya edition nak upload lagi ke??hope ada video zurina

  132. February 3, 2008 at 7:28 am

    bosan lah kalau sabul kene block

  133. kinabantangan said,

    February 12, 2008 at 4:01 am

    Malaysian Singer – Jaclyn Victor Sister Video Sex Tape

    Screenshot and Download Link: (172 KB)
    http://rapidshare.com/files/91084488/Jaclyn_Victor_Sister.rar

  134. trengganu_boy said,

    February 12, 2008 at 8:59 am

    3GP Video Sex Tape – Jaclyn Victor (8772 KB)
    http://rapidshare.com/files/91121694/3GP_Jaclyn_Victor_Sister.3gp

  135. Proton said,

    February 14, 2008 at 3:41 am

    memang best giler sabul…hidup sabul

  136. andysiao14_fan said,

    February 14, 2008 at 9:43 am

    The Best andysiao14 HOT CHICKS MALAYSIA Video 2008 and Late 2007.
    Cepat download!! Sebelum link expired…

    http://rapidshare.com/files/91721972/The_Best_Andysiao14.rar (3189 KB)

  137. Mat Pleh said,

    February 15, 2008 at 6:12 pm

    Awek yang sangat solehah. Baju seluar semua tanggal kecuali tudung. Sambil main, bertelanjang tapi masih pakai tudung tentu best. http://3gpvid.info/download.php?file=25072678fb2e815fe5d065b1e06866e4

  138. minah power said,

    February 29, 2008 at 3:37 pm

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    http://motorcycle-technology.blogspot.com/
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ..
    .

  139. Ae_79 said,

    April 19, 2008 at 6:30 am

    maner ko punye emel yana????????? aku nk send byk ni….

  140. Ae_79 said,

    April 19, 2008 at 6:32 am

    ni emel aku hachiroku7997@yahoo.com… for yana36c bosar tetek ko yana…

  141. degawan said,

    April 26, 2008 at 11:15 pm

    yana e-mail kat e-mail aku sekali..yang best2 tau..ni e-mail aku..wra_7224@yahoo.com..sesapa je yg nak e-mail barang baik kat aku pun bagus gak..lagi pun aku org baru gak kat sabul ni..ni no hp aku..012-2618590..kalau ada masa korang call ar aku..leh gak layan2..k..

  142. ZACK_gersang... said,

    August 9, 2009 at 9:59 pm

    yana…ad video best2 tolong email kt i skali ea.,.?
    nnti kte 2kar 2kar k….
    pliss …. zack_jbee@yahoo.com….emai tau…n sape2 ad video best2 emil je..

  143. mattop said,

    September 23, 2009 at 11:50 am

    hai aku orang baru r kat sabul wah barang baik seh…..boleh naik batang aku

  144. Fakap Bogel said,

    October 7, 2009 at 3:27 pm

    Klik nama aku untuk tengok video orang berfakap dialdang tebu.

  145. Jaysham660 said,

    June 5, 2010 at 12:43 pm

    Apa lg yg panas tlg link dlm email ku
    jaysham660@gmail.com

  146. August 4, 2010 at 3:54 am

    You made good ideas here. I done a research on the topic and learnt nearly all peoples will agree with your blog. One of the more dramatic steps to take would be to alter the ceiling of your room.

  147. kaskuser said,

    January 20, 2011 at 7:48 am

    anak malaysia doyan bokep juga toh…
    Wakakakakakaka….
    Muka cabul lo!!!

  148. zoorohers said,

    October 26, 2011 at 5:08 am

    Хороший сайт [url=http://www.forumpokupok.ru/t71-topic]незубрилкин[/url] – курс английского языка незубрилкин, самоучитель английского языка незубрилкин, [url=http://www.forumpokupok.ru/t71-topic]самоучитель незубрилкин скачать[/url], незубрилкин скачать бесплатно торрент и многое другое.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: